layout

 

 

 

Obiad Weselny:

 

 

MENU I

DANIE I

Krem z pieczarek z grzankami
Rosół z makaronem
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym
Cielęcina pieczona w estragonie
Ziemniaki puree
Wybór surówek
DANIE II
Boeuf strogonow
Bułeczki
DANIE III
Schabowy smażony na złoto
Kapusta zasmażana z kminkiem
Ziemniaki z koperkiem
Surówka colesław
DANIE IV
Barszczyk czerwony z uszkami
SAŁATKI
Warzywna polska
Francuska
Śledziowa
PRZYSTAWKI ZIMNE
Śledz w oleju z cebula
Rolmops
Matyjas w śmietanie z antonówką
Róże z łososia z zielonym pieprzem i cytryną
Różki z szynki Babuni ze szparagami w delikatnej galarecie
Ryba po grecku
Tymbaliki drobiowe z cytryną
Jajka faszerowane w trzech smakach i kolorach
Ziołowe kotleciki z fetą i żurawiną
PIECZYSTE I WĘDLINY
Schab karkowy pieczony z czosnkiem
Boczek w majeranku
Salami
Kabanosy
Pasztet z kaczki
Polędwica sopocka
Bekon wędzony
WARZYWA I PIKLE
Ogrody warzywne z ziołowymi dipami
Pomidor z cebulka i szczypiorkiem
Ogórek konserwowy
Pieczarki marynowane
Papryka w occie
DODATKI
Pieczywo mieszane
Owoce sezonowe i cytrusowe
Masło
SOSY
chrzanowy, jogurtowy, tatarski
NAPOJE (bez ograniczeń)
Coca-cola
Fanta
Sprite
Woda gaz./nie gaz.
Soki owocowe
Kawa
Herbata
CIASTA
Szarlotka w dwóch smakach
Sernik z brzoskwinia
Sernik wiedeński
Keks
Kruche babeczki śmietankowe z owocami
Mini paczki lukrowane w papilotach
TORT WESELNY
Płonący tort śmietanowy wielopoziomowy dekorowany owocami.

2016-08-02_200633

MENU II

DANIE I

Krem z borowików z grzankami / Rosół z domowym makaronem
Medalion z indyka pieczonego w borówkach z brzoskwinią
Polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi w sosie śmietanowym
Kluseczki półfrancuskie
Marchewka „baby” glazurowana
Kalafior w złotej zasmażce
DANIE II
Boeuf strogonow z białym pieczywem
DANIE III
Cordon Bleu z piersią kurczaka z wędzonką i ementalerem w złotej panierce
Ziemniaki puree
Bukiet surówek
DANIE IV
Lekkie pulpety cielęce w sosie śliwkowo-pomidorowym
Ryż półdziki
Pekińska kapusta z jogurtowym dressingiem
DANIE V
Barszcz czerwony z rumianym pasztecikiem
SAŁATKI
Klasyczna jarzynowa
Grecka
Pene z tuńczykiem i selerem naciowym
Szpinak z grzankami i bekonem
doprawiony sosem vinegrette
PRZYSTAWKI ZIMNE
Tatar z łososia z cebulką, kwaszonym ogórkiem i podgrzybkami marynowanymi
Rolada z łososia z serem feta i koperkiem
Ryba po grecku
Matyjas w dwóch kolorach
Rolmopsy kaszubskie
Jajka faszerowane w trzech smakach
Indyk w całości na postumencie, faszerowany pasztetem w owocowym sadzie
Mozarella z pomidorkiem koktajlowym i bazylia
Różki z szynki Babuni ze szparagami w delikatnej galarecie
PIECZYSTE I WĘDLINY
Karkówka pieczona
Boczek pieczony w majeranku
Pasztet drobiowy
Salami
Kabanosy
Szynka z komina
Polędwica sopocka
Baleron
WARZYWA I PIKLE
Warzywne ogrody z ziołowymi dipami
Pomidory z cebulką i szczypiorkiem
Pieczarki marynowane
Ogórki konserwowe
Dynia w occie
Papryka marynowana
DODATKI
Pieczywo mieszane
Bułeczki bankietowe
Maślane kulki i róże
NAPOJE (bez ograniczeń)
Coca-cola
Fanta
Sprite
Woda gaz./nie gaz.
Kawa
Herbata
Śliwki w occie
CIASTA I CIASTECZKA
Szarlotki
Serniki
Keksy
Mini pączki w papilotach
Czekoladowe i orzechowe
Babeczki kruche z owocami
Pierniki
Galaretki
Mieszanka wedlowska
Ptasie mleczko
Owoce sezonowe
STÓŁ STAROPOLSKI
Szynka wędzona „z nogą”
Jarmark kiełbas, kaszanek, wędzonek, salcesonów i pasztetowych
Twaróg wiejski w pieluszce
Ogórki kwaszone w kamionce
Smalec ze skwarkami, cebulka i jabłkiem
Chleby wiejskie, pszenne, żytnie i razowe
TORT WESELNY
Płonący tort śmietanowy, wielopoziomowy, dekorowany owocami

 

 

 

Menu Wigilijne:

 

 

MENU I

Bufet ciepły
Karp smażony na złoto
Kapusta postna z grzybami i czerwonym winem
Bufet zimny
Tradycyjne śledzie z cebulką i koperkiem w oleju
Śledzie z salsą meksykańską
Ryba po grecku
Półmiski mięs pieczonych i wędlin
Sałatka jarzynowa
Pieczywo mieszane
Desery
Szarlotka
Makowiec
Sernik

MENU  II

Dania ciepłe
Zupa grzybowa z łazankami
Filet z sandacza w sosie Radziwił
Pierogi z kapustą i grzybami z olejem lnianym
Smażony filet z karpia podany na kapuście z grochem w szarym sosie
Warzywa gotowane na parze z płatkami migdałów
Ziemniaki zapiekane w ziołach
Zimne przekąski
Trio śledziowe: korzenne, w oleju lnianym z cebulką, w śmietanie z jabłkiem
Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Karp po żydowsku
Sałatka z kawałkami wędzonego łososia z piklami i vinegrettem makowym
Sałatka śledziowa
Sałatka jarzynowa
Pieczywo
Desery
Kutia
Wybór ciast: makowiec, sernik, szarlotka

MENU III

Bufet ciepły
Zupa grzybowa z łazankami
Karp w sosie winnym z rodzynkami i szalotkami
Festiwal pierogów
Bigos wigilijny z grzybami i śliwką kalifornijską
Ziemniaczki pieczone
Ryż z warzywami
Warzywa gotowane na parze
Bufet zimny
Matiasy z marynowaną gruszką i goździkami
Śledzie pod kołderką z buraczków, jajka i sera gouda
Karp po żydowsku
Terina z sandacza z koperkiem i bakaliami w galarecie
Jajka faszerowane grzybami
Jajka z majonezem i szczypiorkiem
Płatki z piersi kurczęcia z sezamem i selerem naciowym
Półmiski mięs pieczonych i wędlin
Sałatka z makaronem penne, salami, suszonymi pomidorami oraz rukolą
Sałatka śledziowa z ziemniaczkami, buraczkami, porem oraz jabłkami
Bułeczki bankietowe
Masło
Desery
Sernik z brzoskwinią
Makowiec z bakaliami
Piernik korzenny
Ciasto drożdżowe z rodzynkami
Kutia