Lunch wersja I

Przystawki zimne:
Ryby wędzone z cytryną na sałatach
Rolada drobiowo cielęca pod delikatną glazurką
Mięsa pieczone i pasztety domowe
Roladki z bakłażana z serem feta zawijane z podsmażoną szynką
Warzywa grillowane

Sałatki:


Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego
Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar
Mix sałat z mandarynkami, prażonymi pestkami słonecznika i malinowym vinegrettem
Tuńczykowa z pomidorami, ciemnymi oliwkami i ciętymi plastrami czerwonej cebuli

Dania gorące: przykłady
Zupa – Krem z brokuł/seler
Kurczak pieczony z rukoląw sosie śmietanowym
Schab w warzywach
Dorsz pieczony na pierzynce z pora
Makaron pene z brokułami
Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki:
Ziemniaki opiekane z ziołami
Kluski półfrancuskie/kopytka
Ryż/kasza
Warzywa gotowane na parze

Desery:
Ciasta domowe
owoce

Napoje:
Kawa, herbata
+dodatki: mleko, cukier, cytryna
Soki, woda

Dodaj komentarz