Lunch wersja II

Sałatki:
Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego
Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar
Mix sałat z mandarynkami, prażonymi pestkami słonecznika i malinowym vinegrettem
Tuńczykowa z pomidorami, ciemnymi oliwkami i ciętymi plastrami czerwonej cebuli

Dania gorące:
Zupa – Krem z włoszczyzny z groszkiem ptysiowym
Kurczak grillowany w sosie curry
Schab w jarzynkach
Dorsz pieczony na pierzynce z pora
Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami
Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki:
Ziemniaki opiekane z ziołami
Kluski śląskie
Warzywa gotowane na parze

Desery:
Ciasta domowe
Świeżo krojone owoce

Napoje:
Kawa, herbata w torebkach
+dodatki: mleko, cukier, cytryna
Soki, woda

Dodaj komentarz